Handboll Mitt


Dalarna

 • Nås IF ska ordna öppet hus med prova-på på handbollens dag. I anslutningen till öppet hus genomförs passnings-utmaningen, det kommer finnas spelare från varje lag vid prova-på. Kommer också att köra ”ta med en kompis-utmaningen”.

 • IFK Rättvik har bokat in söndagen 18/9 för "Prova på handboll" i Rättvik. Vi kommer vara i Rättvik Arena kl.10.00 - 14.00 och där erbjuda alla att komma in och leka handboll.Det bli olika teknikstationer, skjuta straffar på målvakter, minihandboll mm. Dagen kommer genomföras i samarbete med IFK:s två andra föreningar, bandy och fotboll, så hela arenan och området runt kommer sjuda av aktivitet.Vi kommer gå ut med info genom skolornas idrottslärare, annons i kommunens gratistidning, vi kommer även göra reklam för arrangemanget i Leksand då vi har det som upptagningsområde. 
 • Borlänge HK kommer att genomföra öppet hus under Handbollens Dag 17/9 i samband med deras damturnering och bjuda in medlemmar och alla övriga som är intresserade av handboll för att få de till föreningen.
 • Falu HK kommer under söndagen att bjuda in till och genomföra aktiviteter för alla i föreningen och utomstående som är intresserade av var med i föreningen.

 • Barkens HK kommer genomföra Handbollens dag mellan kl 13.00-16.00, där det finns olika stationer där man får prova och leka handboll.
   

Gävleborg

 • Arbrå HK välkomnar ALLA spelare, från de yngsta i bollkul till de äldsta i seniorlaget och givetvis alla ledare och anhöriga, till en kickoff för kommande säsong genom att fira Handbollensdag tillsammans!

Firandet går av stapeln lördagen den 17 september kl. 13.30-ca 15.30 på Brånans IP i Bollnäs. Lekar, dragkamp, tipsrunda på temat Arbrå HK nostalgi samt korv med bröd och fika står på programmet. Alla spelare och ledare med familjer hälsas välkomma!

Vi hoppas att vi slår det mäktiga deltagarrekordet från våravslutningen! Under eftermiddagen kommer vi även att genomföra ett sponsorlopp. Detta innebär att du som spelare (och ledare) springer och går så många varv runt fotbollsplanen som du orkar på 20 minuter. Inför detta behöver du skaffa dig några sponsorer som sponsrar dig med valfri summa för varje varv du springer.  Alla som samlar in 500 kronor eller mer under loppet får vår, bara för detta tillfälle, speciellt framtagna hoodietröja. I år kan du dessutom välja mellan en grå och en mörkblå tröja.

 • Edsbyns IF kommer under Handbollens Dag att mellan kl 11-14 köra Klöverloppet, Speedshooting, Hand The Ball, Interna matcher och kl 12 också genomföra passningsrekordet. Sedan kommer de även att köra godisregn.
 • Hällbo IF kommer att köra Beachhandboll under Handbollens Dag 17/9 och ha en del lekar och tävlingar med sina lag och bjuda in spelare. De kommer också att genomföra passningsrekordet samt ha godisregn.
 • Strands IF kommer att genomföra aktiviteter 17/9 på Handbollens Dag under HandbollNU. Staffan Olsson kommer att vara gästföreläsare och hålla i träningar.

 • Ala IF kommer köra passningsrekordet och öppet hus under Handbollens Dag med godisregn och att deras maskot kommer att vara på plats.

 

Västmanland/Uppland

 • Enköpings HF genomför följande aktiviteter under HandbollNU veckan 9-18/9.

Tisdag 13/9 kl.16:45-18:00, i A-hallen. Passningar, skjuta på mål, vi kan spänna upp "målvakten" i mål och kanske även ha speedshooting. Och såklart blir det lite fika! P16 är ansvariga.

Torsdag 15/9 kl. 17:00-18:00. Beachhandboll. Vi kommer till eventet ha införskaffat några riktiga beachhandbollar och vi kommer att bjuda på fika. F16 är ansvariga.

Finalen är Lördag 17/9 Handbollens dag. I samband med Mässan i Idrottshuset kör vi passningsrekord utanför kl. 12:00-12:01. Här vill vi locka så många som möjligt av mässdeltagare, EHF-kamrater och andra vänner och bekanta att vara med. Utförandet går till så att man klockan 12:00 börjar kastar ett valfritt föremål mellan sig ett rekordhögt antal gånger. Man kan stå på en lång rad, i en cirkel eller låt fantasin flöda! Passningsboll blir skumboll. Och glöm inte att tagga bidraget med #handbollpassaralla2022 F14 är ansvariga

 • Hallstahammar kommer att var ute i skolor och på fritidsverksamhet och marknadsföra handbollen och er huda aktiviteter för att locka spelare till föreningen och handbollen.

 • Tillberga IK kommer att köra handbollskul i samband med HandbollNU veckan med inriktning mot de yngre åldersgrupperna.

 • IFK Arboga kommer genomföra olika aktiviteter lördagen den 17 september. Syftet är nyrekrytering och få ner både barn och föräldrar. Man kommer att ha en utmaning mellan barn och förälder. Vem skjuter hårdast (vi har mätanordning). Samt ytterligare en tävling och givetvis handbollspel.

 

Sörmland

 • Eskilstuna Guif, HK Eskil, Gökstens BK och Eskilstuna Parasport kommer tillsammans engagera 18 skolor (15 grundskolor 1-6 och 3 särskolor) i olika aktiviteter under hela HandbollNU veckan. Med hjälp av elever från Rekarnegymnasiet, NIU och Barn & Fritidsprogrammet.

Matchen GUIF-HK Malmö på torsdag där inbjudan gått till alla Sörmlandsföreningar och de elever i skolorna som får besök under veckan. Det kommer vara aktiviteter på lördag 17/8 på Handbollens Dag med seniorspelare och passningsrekord som skall slås. Fika och medaljer i STIGA Arena, B och C-hall.

 • Åkers IF kommer att genomföra ”Prova på handboll” 16-18/9 i åldrarna 6-12 år under två dagar och en dag riktad till åldrarna 13 år och uppåt. Deltagare kommer att träffa duktiga handbollsspelare och ungdomsledare samt personer från styrelsen och det kommer att bjudas på fika.

Örebro

 • LIF Lindesberg kommer att genomföra aktiviteter under Linderbergs marknad. Där kommer de genomföra olika aktiviteter som Hand The Ball samt ett antal tävlingar som är handbollsrelaterade.

 • IFK Örebro kommer att bjuda in till och genomföra aktiviteter för alla i föreningen och utomstående under damlagets hemmapremiär mot Aranäs i Damallsvenskan lördag 17/9 på Handbollens Dag.

Östergötland

 • NKIK Flickor 16 kommer under HandbollNU veckan vara ute och besöka olika skolor och få möjlighet att tillämpa sina nyvunna kunskaper i Hand The Ball som de blev utbildade i av Jennie Linnell i början av september.

 

 • RP IF kommer att köra challenge tävlingar där herr och damlagen startar med aktiviteter på sina träningar och sedan följer ungdomslagen efter gör liknande. Det kommer även ske någon ytterligare aktivitet under veckan som inte är bestämd än.

  

 • Mantorp kommer att köra ”Prova på” aktiviteter och ha olika tävlingar lördagen den 11/9 tillsammans med Bostadsbolaget i Mjölby kommun.