Hem / Föreningsaktiviteter under Handboll NU

Föreningsaktiviteter under Handboll NU


Här hittar du alla föreningar som planerar aktiviteter under Handboll NU 2022 sorterat under respektive distrikt (förutsatt att föreningen meddelat sitt distriktsförbund). För att visa aktiviteterna klickar du på "visa svar" under respektive distrikt.

Vill din förening ha tips på aktiviteter? Här hittar du några av de aktiviteter som föreningar arrangerade under Handboll NU 2021.

Handboll Syd

Föreningar tillhörande Handbollförbundet Syd kan rapportera vilka aktiviteter man genomför under Handboll NU genom att fylla i detta formulär. 

Fyll i formuläret

Höörs HK H65 - Prova på verksamhet på handbollens dag den 17/9 samt rekordförsök med flest passningar under en minut. https://www.h65.se/nyheter/?ID=219532&NID=939507

Vetlanda HF - Kick off / Föreläsning Catharina Tibbling besöker oss o pratar om vikten av glädje i vardagen. Vi avslutar sen med god mat o en stund att umgås utanför planen. Tyvärr kunde inte föreläsaren inom datumen för handbollNU men detta är ändå vårt projekt för att hylla våra ledare, juniorspelare o andra vuxna i föreningen!

 

Dalby GIF - Missa inte årets roligaste handbollsevent i Nyvångshallen i Dalby. Handbollensdag den 17 september kl 10-15.00. 🤾‍♂️🤾‍♀️

KFUM Lundagård – 14/9: https://www.lundagardhandboll.se/nyheter/?ID=335369&NID=939036&fbclid=IwAR28dMPpX7lTVhzPgIYyHclOnHiMdpg2n9K5BIyi00ebrwEJtFEOXPRHQGA

Handbollensdag utanför gunnesbo.

https://www.facebook.com/KFUMLundagardHandboll/photos/a.184218958431286/2022383794614784

 

HK Ankaret - https://www.instagram.com/p/CiH9pVwMbtA/

Extra Extra Extra Extra HandbollNU

Elithandboll i Borgebyhallen på söndag med bl.a. våra ankare Adam Tumba och Love Sundewall. Match också kl. 12.45 Ankaret Dam möter Stavsten. Välkomna!

Visa svar

Handboll Öst

Föreningar tillhörande Handbollförbundet Öst kan rapportera vilka aktiviteter man genomför under Handboll NU genom att fylla i detta formulär. 

Fyll i formuläret

Handbollförbundet Öst, Stockholm Stad och VM 2023
Aktivitet: Olympiadagen - Prova på Handboll och många andra idrotter!

 • Den 9 september är det öppet för föranmälda skolklasser och den 10 september slår vi upp portarna för allmänheten. Ta med familjen och kom och prova på massor av idrotter, träffa Olympier och upplev fantastisk stämning i härlig Olympisk miljö!

Datum: 10 september
Tid: 11.00-16.00
Plats: Stockholm Stadion
Länk: Stockholm 10 september

Tyresö Handboll
Aktivitet: Hand the Ball och fri entré till träningsmatch mellan Herrlagen Tyresö Handboll - VästeråsIrsta HF.
Datum: 10 september
Tid: 13.00-14.00 Hand the Ball. 14.00-15.30 Träningsmatch. 
Plats: Nyboda konstgräsplan och Tyresöhallen
Länk: Tyresö Handboll HandbollNU 9-18 september

Lidingö SK
Aktivitet: TU 1 utbildning
Datum: 10 September
Tid: 09.00-18.00
Plats: Gångsätrahallen
Länk: Lidingö Handboll

Handbollförbundet Öst
Aktivitet: Seniorkväll för tränare i div 2, div 3 och div 4. 

 • Tävlingskommittén berättar om;
  - Hur seriestrukturen kommer att se ut de kommande 2-3 åren. Där förändringen kommer att leda till att distriktet i slutändan bla har en (1) div 3 istället för två (2) som vi har idag. 
 • Vi gästas också av Elitdomaren Alice Watson som hjälper och vägleder oss med;
  - Vilka är dom nya reglerna som har införts till säsongen 2022-2023?

Datum: 13 September
Tid: 18.00-19.30
Plats: Idrottens hus, Skansbrogatan 7 Stockholm och digitalt vid Teams
Länk: Anmälningslänk har mailats till inbjudna föreningar och lag. 

Skånela IF
Aktivitet: Föreläsning med RF-SISU Uppland och idrottspsykologen Malin Tillman "Sveriges bästa idrottsförälder"
Datum: 14 september
Tid: 18.00-21.00
Plats: Skrivsalen Arlandagymnasiet
Länk: Sveriges bästa idrottsförälder

Handbollförbundet Öst
Aktivitet; Akut skadevårdsutbildning
Datum; 14 September
Tid; 18.00-21.00
Plats; Idrottens hus, Skansbrogatan 7 Stockholm
Länk; Anmälan och informtion (idrottonline.se)

 

HANDBOLLENSDAG 17 SEPTEMBER

Hammarby IF HF, IK Bolton, Årsta AIK HF i samarbete med Handbollförbundet Öst, Stockholms Stad och VM 2023
Aktivietet: Handbollens dag på Medis! Prova på bla steethandboll, Hand the Ball, Handbollfitness, rullstolshandboll och delta i Passningsrekordet. 
Datum: 17 september
Tid: 11.00-16.00
Plats: Medborgarplatsen
Länk: Handbollens dag 17 september

Kista SC
Aktivitet: Hinderbana för de minsta, femkamp, lekar och tävlingar och tipsrunda där allt är med inspiration från handbollen. Vi bjuder på fika och avslutar med lite match i slutet.
Datum: 17 September
Tid: 12.00-16.00
Plats: Ärvingehallen
Länk: Kista SC

Rosersbergs IK
Aktivitet: Kickoff med Handbollssektionen.
Datum: 17 September
Tid: 10.00-14.00
Plats: Rosershallen
Länk Rosersbergs IK

Sannadals SK
Aktivitet: Prova på med hand the ball inspirerade övningar
Datum: 17 September
Tid: 11.00-15.00
Plats: Älvsjö torg
Länk: Den 17/9 firas Handbollens dag runt om i Sverige. Självklart kommer Sannadal vara med!

Tyresö Handboll
Aktivitet: Prova på Parahandboll och fri entré för alla som provar på Parahandboll till premiären i Damallsvenskan mellan Tyresö Handboll - Eslövs IK. 
Datum: 17 september
Tid: 13.00-14.00 Prova på Parahandboll. 14.00-15.30 Seriematch.
Plats: Nyboda konstgräsplan och Tyresöhallen
Länk: Tyresö Handboll HandbollNU 9-18 september

Visa svar

Handboll Mitt

Dalarna

 • Nås IF ska ordna öppet hus med prova-på på handbollens dag. I anslutningen till öppet hus genomförs passnings-utmaningen, det kommer finnas spelare från varje lag vid prova-på. Kommer också att köra ”ta med en kompis-utmaningen”.

 • IFK Rättvik har bokat in söndagen 18/9 för "Prova på handboll" i Rättvik. Vi kommer vara i Rättvik Arena kl.10.00 - 14.00 och där erbjuda alla att komma in och leka handboll.Det bli olika teknikstationer, skjuta straffar på målvakter, minihandboll mm. Dagen kommer genomföras i samarbete med IFK:s två andra föreningar, bandy och fotboll, så hela arenan och området runt kommer sjuda av aktivitet.Vi kommer gå ut med info genom skolornas idrottslärare, annons i kommunens gratistidning, vi kommer även göra reklam för arrangemanget i Leksand då vi har det som upptagningsområde. 
 • Borlänge HK kommer att genomföra öppet hus under Handbollens Dag 17/9 i samband med deras damturnering och bjuda in medlemmar och alla övriga som är intresserade av handboll för att få de till föreningen.
 • Falu HK kommer under söndagen att bjuda in till och genomföra aktiviteter för alla i föreningen och utomstående som är intresserade av var med i föreningen.

 • Barkens HK kommer genomföra Handbollens dag mellan kl 13.00-16.00, där det finns olika stationer där man får prova och leka handboll.
   

Gävleborg

 • Arbrå HK välkomnar ALLA spelare, från de yngsta i bollkul till de äldsta i seniorlaget och givetvis alla ledare och anhöriga, till en kickoff för kommande säsong genom att fira Handbollensdag tillsammans!

Firandet går av stapeln lördagen den 17 september kl. 13.30-ca 15.30 på Brånans IP i Bollnäs. Lekar, dragkamp, tipsrunda på temat Arbrå HK nostalgi samt korv med bröd och fika står på programmet. Alla spelare och ledare med familjer hälsas välkomma!

Vi hoppas att vi slår det mäktiga deltagarrekordet från våravslutningen! Under eftermiddagen kommer vi även att genomföra ett sponsorlopp. Detta innebär att du som spelare (och ledare) springer och går så många varv runt fotbollsplanen som du orkar på 20 minuter. Inför detta behöver du skaffa dig några sponsorer som sponsrar dig med valfri summa för varje varv du springer.  Alla som samlar in 500 kronor eller mer under loppet får vår, bara för detta tillfälle, speciellt framtagna hoodietröja. I år kan du dessutom välja mellan en grå och en mörkblå tröja.

 • Edsbyns IF kommer under Handbollens Dag att mellan kl 11-14 köra Klöverloppet, Speedshooting, Hand The Ball, Interna matcher och kl 12 också genomföra passningsrekordet. Sedan kommer de även att köra godisregn.
 • Hällbo IF kommer att köra Beachhandboll under Handbollens Dag 17/9 och ha en del lekar och tävlingar med sina lag och bjuda in spelare. De kommer också att genomföra passningsrekordet samt ha godisregn.
 • Strands IF kommer att genomföra aktiviteter 17/9 på Handbollens Dag under HandbollNU. Staffan Olsson kommer att vara gästföreläsare och hålla i träningar.

 • Ala IF kommer köra passningsrekordet och öppet hus under Handbollens Dag med godisregn och att deras maskot kommer att vara på plats.

 

Västmanland/Uppland

 • Enköpings HF genomför följande aktiviteter under HandbollNU veckan 9-18/9.

Tisdag 13/9 kl.16:45-18:00, i A-hallen. Passningar, skjuta på mål, vi kan spänna upp "målvakten" i mål och kanske även ha speedshooting. Och såklart blir det lite fika! P16 är ansvariga.

Torsdag 15/9 kl. 17:00-18:00. Beachhandboll. Vi kommer till eventet ha införskaffat några riktiga beachhandbollar och vi kommer att bjuda på fika. F16 är ansvariga.

Finalen är Lördag 17/9 Handbollens dag. I samband med Mässan i Idrottshuset kör vi passningsrekord utanför kl. 12:00-12:01. Här vill vi locka så många som möjligt av mässdeltagare, EHF-kamrater och andra vänner och bekanta att vara med. Utförandet går till så att man klockan 12:00 börjar kastar ett valfritt föremål mellan sig ett rekordhögt antal gånger. Man kan stå på en lång rad, i en cirkel eller låt fantasin flöda! Passningsboll blir skumboll. Och glöm inte att tagga bidraget med #handbollpassaralla2022 F14 är ansvariga

 • Hallstahammar kommer att var ute i skolor och på fritidsverksamhet och marknadsföra handbollen och er huda aktiviteter för att locka spelare till föreningen och handbollen.

 • Tillberga IK kommer att köra handbollskul i samband med HandbollNU veckan med inriktning mot de yngre åldersgrupperna.

 • IFK Arboga kommer genomföra olika aktiviteter lördagen den 17 september. Syftet är nyrekrytering och få ner både barn och föräldrar. Man kommer att ha en utmaning mellan barn och förälder. Vem skjuter hårdast (vi har mätanordning). Samt ytterligare en tävling och givetvis handbollspel.

 

Sörmland

 • Eskilstuna Guif, HK Eskil, Gökstens BK och Eskilstuna Parasport kommer tillsammans engagera 18 skolor (15 grundskolor 1-6 och 3 särskolor) i olika aktiviteter under hela HandbollNU veckan. Med hjälp av elever från Rekarnegymnasiet, NIU och Barn & Fritidsprogrammet.

Matchen GUIF-HK Malmö på torsdag där inbjudan gått till alla Sörmlandsföreningar och de elever i skolorna som får besök under veckan. Det kommer vara aktiviteter på lördag 17/8 på Handbollens Dag med seniorspelare och passningsrekord som skall slås. Fika och medaljer i STIGA Arena, B och C-hall.

 • Åkers IF kommer att genomföra ”Prova på handboll” 16-18/9 i åldrarna 6-12 år under två dagar och en dag riktad till åldrarna 13 år och uppåt. Deltagare kommer att träffa duktiga handbollsspelare och ungdomsledare samt personer från styrelsen och det kommer att bjudas på fika.

Örebro

 • LIF Lindesberg kommer att genomföra aktiviteter under Linderbergs marknad. Där kommer de genomföra olika aktiviteter som Hand The Ball samt ett antal tävlingar som är handbollsrelaterade.

 • IFK Örebro kommer att bjuda in till och genomföra aktiviteter för alla i föreningen och utomstående under damlagets hemmapremiär mot Aranäs i Damallsvenskan lördag 17/9 på Handbollens Dag.

Östergötland

 • NKIK Flickor 16 kommer under HandbollNU veckan vara ute och besöka olika skolor och få möjlighet att tillämpa sina nyvunna kunskaper i Hand The Ball som de blev utbildade i av Jennie Linnell i början av september.

 

 • RP IF kommer att köra challenge tävlingar där herr och damlagen startar med aktiviteter på sina träningar och sedan följer ungdomslagen efter gör liknande. Det kommer även ske någon ytterligare aktivitet under veckan som inte är bestämd än.

  

 • Mantorp kommer att köra ”Prova på” aktiviteter och ha olika tävlingar lördagen den 11/9 tillsammans med Bostadsbolaget i Mjölby kommun.
Visa svar

Handboll Väst

Föreningar tillhörande Handbollförbundet Väst kan rapportera vilka aktiviteter man genomför under Handboll NU genom att fylla i detta formulär.

Fyll i formuläret

Lysekils HK

Vi firar genom att arrangera en heldag i hallen där alla är välkomna att prova på handboll 😊Syftet är att välkomna nya barn/ungdomar och ha roligt tillsammans en dag i hallen.

Upplägg:
Kl. 10-11: P/F7. Nystartat!
Kl. 11-12: P/F8-9
Kl. 12-13: F10
Kl. 13-14: Paus för lek, tävlingar m.m.
Kl. 14-15: P10/11
Kl. 15-16: F11
Kl. 16-17: P/F12/13

HK Bollebygd

Aktivitet: Vi kommer att starta Handboll NU den 10/9 med öppna träningar för alla födda efter 2015
Den 11/9 kommer vi att erbjuda en stor "baluns" med minihandboll, chokladhjul, artister som uppträder och massor med andra aktiviteter.
Den 17/9 har vi bokat torget i Bollebygd för världsrekordförsök och massor av andra aktiviteter
Under veckan kör vi också igång handboll fitness.
Datum: 10 september, 11 september och 17 september
Länk:www.laget.se/hkbollebygd

HK Brukspöjkera

Aktivitet: Kick Off - Aktiviteter, tävlingar, presentation av lagen, infomöte, prisutdelning etc.
Datum: 17 september
Tid: Kl. 14.00-16.00
Länk: https://www.laget.se/HKBrukspojkera/News/7062451/KICK-OFF-17-9-kl-14-16-boom

IFK Hammarö

Aktivitet: Vi kommer ha aktiviteter mellan kl 10-16 i vår nya arena. Dagen kommer fyllas med prova på handboll för låg och mellanstadie barn. Vi kommer ha ett gratis handbollstivoli, tre mot tre turnering, vara med i världsrekordsförsöket på passningar samt en uppvisningsmatch i någon form.
Datum: 17 september
Tid: Kl. 10.00-16.00
Länk: http://www.ifkhammaro.nu/

IF Hallby

Aktivitet: Vi kommer hålla ett Hallbycamp där ungdomar mellan 8-12år är välkomna att komma på träningsdag. Våra elitlag kommer hålla i olika träningspass, vi kommer ha ett teoripass med herrtränaren samt tipspromenad.
Föräldrar, spelare och ledare är välkomna.
Kommer bjudas på lunch och sedan kommer alla vara välkomna att gå på våran SHE premiär för damerna som är 17/9 15.00. 
Datum: 17 september
Tid: Kl.08.00-16.30
Länk: https://www.laget.se/IFHallbyHK-Ffodda14/News/7061403/Hallbycamp-lordag-17-9

HP Warta och Göteborg Beach Handball Club

Aktivitet:

Den 17 september är det dags för Handbollens dag och det uppmärksammar HP Warta och Göteborg Beach Handball Club tillsammans genom att erbjuda prova-på-beachhandboll.

Handbollens dag erbjuder aktiviteter runt om i landet och i Göteborg kommer det finnas möjlighet att testa beachhandboll. Göteborg Beach Handball Club erbjuder alla barn och ungdomar i HP Warta att komma till Skatås och testa denna gren inom handbollen som är på stark framväxt.

Datum: 17 september
Tid: 10.00-13.00
Länk: https://www.svenskalag.se/hpwarta-projekt/nyheter/1837831/warta-och-gbhc-erbjuder-prova-pa-beachhandboll

Bollebygd SK Handboll

Datum: 10 september
Tid: 10.00-13.00
Aktivitet: Bollebygds Sportklubb har en öppen föreningsdag vid Bollebygdskolan. Där kan alla som är nyfikna på handboll testa skott mot hastighetsmätare och träffa spelare och tränare från våra lag.
Länk: https://www.bollebygdssportklubb.se/news/7064830

Datum: 17 september
Tid: 09.00-14.00
Aktivitet: Vi visar på handbollens samhällsengagemang när U15-tjejerna deltar i Städa Sveriges strandstädning.

Datum: 17 septmeber
Tid: 09.30-10.30
Aktivitet: Vi firar Handbollens dag med att köra igång Bollekidz för säsongen, populär handbollslek för barn födda 2017-2018.
Länk: https://www.bollebygdssportklubb.se/News/7055628/Handboll-och-gymnastikuppstart-i-BSK

Härryda HK

Datum: 9-18 september
Aktivitet: Under 9-18 september kommer Härryda HK ha öppna träningar för alla åldrar. Som det står i Facebookinlägget finns möjlighet att komma eller kontakta ledare för varje lag.
Länk: https://www.facebook.com/HarrydaHK

Datum: 17 september
Tid: 11.00-13.00
Aktivitet: Handbollens dag är öppet hus och samling i Mölnlycke A-hallen.
Vi kommer att delta i passningsrekordet, det kommer att finnas stationer för att testa olika former av övningar och spel med handboll samt prata med ledare om klubben och dess verksamhet.
Länk: https://www.facebook.com/HarrydaHK

Datum: 18 september
Tid: 10.00-11.00
Aktivitet: Den 18 september erbjuds prova-på-handboll för nybörjare 7 år gamla i Landvetter IH. Detta är en av tre tillfällen. Ingen föranmälan behövs.
Länk: https://www.facebook.com/HarrydaHK

Visa svar

Handboll Norr

Föreningar tillhörande Handbollförbundet Norr kan rapportera vilka aktiviteter man genomför under Handboll NU genom att fylla i detta formulär. 
Fyll i formuläret
Sundsvall HK
Aktivitet: Prova på handboll för födda -11-12-13
Datum: 17 september
Tid: 10.00-12.00
Plats: Skönsbergshallen
Länk: Inbjudan

HK Laponia
Aktivitet: En del skoj kommer ske under handbollens dag med matcher tillsammans med tre lag och någon veteranmatch
Datum: 17 september
Tid: 12.00-15.00
Plats: Sporthallen, Malmberget

Kiruna HK
Aktivitet: Kom och prova på handboll för 8-10 år. Gratis fika, godisregn.
Datum: 17 september
8 åringar 
Tid: 11.00-12.00
9-10 år 
Tid: 12.00-13.00
Plats: Sporthallen, A-hallen
Länk: Inbjudan

Brännan HF, Härnösand HK och Handboll NIU, Härnösand
Aktivitet: Det kommer att bjudas på en del av aktiviteter, tipsrunda, utmaningar, matcher m.m.
Datum: 17 september
Tid: 10.00-15.00 
Plats: Öbacka A & B hallen och utomhus
Länk: Inbjudan

Lillpite IF
Aktivitet: Kom och häng med på bollekar, passningsrekord, straffläggning, tipsrunda m.m. 
Datum: 17 september
Tid: 11.00-13.00
Plats: Sjulnäs sporthall
Länk: Inbjudan

Gimonäs UIF
Aktivitet: Välkommen på öppet hus med lek och spel
Datum: 17 september
Tid:11.00-14.00
Plats: Sjöfruhallen
Länk: Inbjudan

Sävar IK
Aktivitet: Öppet hus med aktiviteter och tävlingar
Datum: 17 september
Tid: 11.00-13.00
Plats: Nedanför torpet, klubbstugan aspvägen 1
Länk: Inbjudan

Bodens BK HF
Aktivitet: Öppet hus för öppen träning för ungdomar födda 2013 och yngre
Datum: 17 september
Tid: 11.00 -13.00
Plats: Bodens Energi Arena
Länk: Inbjudan


Visa svar