Hem / Handbollens dag

Handbollens dag 17/9 2022

Den 17/9 2022 är det handbollens dag. Det firar vi nationellt med föreningsdrivna aktiviteter.

Under handbollens dag kan föreningar visa upp sin verksamhet på till exempel gator och torg eller via öppet hus i hallen. Arrangör är den lokala handbollsföreningen som visar upp och bjuder in till sin verksamhet. Det finns möjlighet för föreningen att söka medel ur Återstartsstödet för handbollens dag.Handbollens dag 11/9 2021

Svensk handboll skapade en egen dag då hela Sverige fylldes med olika handbollsaktiviteter från norr till söder, öst till väst. Det blev en dag då föreningar runt hela landet fyllde dagen med aktiviteter och synliggjorde och uppmärksammade föreningen och olika former av handboll. Handbollens dag var är en del av Handboll NU som genomfördes den 3-12 september 2021.

Under handbollens dag genomfördes också ett rekordförsök i antal passningar under en minut. Här kan du läsa mer om passningsrekordet.


Vilka aktiviteter ordnade din förening under Handbollens dag? Mejla gärna text och bilder eller filmer till This is a mailto link.

 

Några av de föreningar som arrangerade handbollens dag den 11/9 2021 var

Gökstens BK
HK Eskil
IFK Strängnäs
HSK Handboll
Kiruna HK
Bodens BK HF
Lillpite IF
Öjeby IF
Gimonäs Umeå IF
Brännan HF
Sollefteå HK
Sundsvall HK
Veberöds HK
Vetlanda Handboll
H78 Sölvesborg
GT Söder
IK Bolton/Hammarby IF
Sannadal SK
Sorunda IF
Stockholmspolisens IF HF
Årsta AIK Handbollsklubb
Åkersberga HK
Alfta GIF Handboll
Vallentuna HK
HK Roslagen
HK Brukspôjkera
IFK Hammarö
Hällbo IF Handboll
Hultsfreds HF
Eslövs HF
Arbrå HK

Under Handboll NU, den 3-12 september 2021, gjorde vi tillsammans inom svensk handboll en stor gemensam nationell satsning på att visa upp vår sport, i stort som smått, över hela landet. Svenska Handbollförbundet, distriktsförbunden och landets föreningar fyllde tillsammans perioden med handbollsglädje på olika sätt för alla. Det var också en kick-off på säsongen och led i att återstarta handbollen efter det år som varit.

Några av de större aktiviteterna som genomfördes var bland annat Handbollens dag och rekordförsök i antal passningar den 11/9, webbinarier och prova-på-verksamhet.

Instagram_vit.svg

@handbollnu  #handbollnu